Ziekte: boycot voor verdere ontwikkeling of kans om te helen?

LET OP: aan het eind van deze blog staat een aanbieding om mee te doen met 1 van de Gouden Heelcirkels van Eva Hoogendoorn. Deze vindt plaats op zondagmiddag 6 oktober. Er zijn nog een paar plekjes (het maximum aantal is 6).

Heb je een lichamelijke of psychische klacht of een ziekte? En zou je daarvan af willen?

Iedereen die lichamelijke, emotionele of psychische klachten heeft of te kampen heeft met een ziekte, stellen we weleens de vraag: 

Wil je er echt vanaf?

Het eerste impulsieve antwoord is meestal – nogal logisch – “JA, natuurlijk!”

Maar … is dat werkelijk zo?

Als je dieper in jezelf duikt, naar je drijfveren en onbewuste motieven, je daar bewust van wordt en er heel eerlijk over bent, dan zou je ook nog weleens andere dingen kunnen tegenkomen.

Je ziekte als identiteit

Als je al langere tijd een ziekte of klacht hebt, dan ga je je ertoe ‘verhouden’, het wordt een stukje van jezelf. Maatschappelijk is het ook ingebakken: hoe is het met … (je knie, je hoofdpijn, je slapeloosheid, … noem maar op). Het wordt een stukje van jezelf, van je identiteit. Je leert ‘ermee leven’ en het kan zelfs DE manier worden om aandacht te vragen en krijgen voor jezelf.

Dus: wil je er echt vanaf?

Natuurlijk, het brengt allerlei ongemak met zich mee: je voelt je beperkt, moet regelmatig uitrusten, je hebt therapie nodig, medicijnen, je gaat naar een dokter of therapeut, dus ja zeker wil je ervan af.

Maar … als jouw klacht of ziekte deel van jou is geworden, kan het ook voordelen opleveren. Bijvoorbeeld dat het je een bepaalde veiligheid geeft:

  • je hoeft geen andere onderwerpen aan te snijden dan je ziekte als je in gezelschap bent;
  • je hebt een excuus om bepaalde (voor jou minder leuke of zelfs lastige) dingen niet te doen;
  • je hebt lotgenoten om je heen in eenzelfde soort situatie;
  • je krijgt sneller aandacht van anderen, juist vanwege je klacht;
  • je hoeft geen verantwoordelijkheid te nemen voor een thema in je leven waar je tegenop ziet (zoals ander werk, een relatieverandering, een nieuwe woonsituatie).

WAT ZOU JOUW MOTIEF KUNNEN ZIJN?

Het kan dus zijn dat jouw ziekte je zoveel oplevert dat deze jou ook vasthoudt in een bepaalde ‘status quo’ waar je niet uitkomt als je niet verder kijkt. Wil je Echt je klacht/ziekte transformeren, dan is er innerlijk werk aan de winkel. 

Vragen die je jezelf bijvoorbeeld kunt stellen in zo’n geval:

  • Wat is het dat mij in deze positie houdt?
  • Wat levert het me op om in  deze situatie te zitten?
  • Welke mensen in mijn omgeving werken er (onbewust) aan mee dat de situatie zo blijft?
  • Tegen welke verandering zie ik op of geloof ik niet dat ik in staat ben om die aan te gaan?

MISSCHIEN HEB JE ZELF NOG VRAGEN DIE JE TE BINNEN SCHIETEN…

Natuurlijk kan het zijn dat je hulp nodig hebt. Onze patronen kunnen zo hardnekkig zijn dat we niet in staat zijn om ze zelf onder ogen te zien.

Hoe zou jij het vinden als je:

  • zicht krijgt op de oorsprong van je ziekte en patronen;
  • leert waar jouw talenten en je kracht liggen, waardoor je met moed en zelfvertrouwen dingen kunt gaan veranderen;
  • ziet waar je levensmissie zit;
  • en ook ziet waar jouw voorouders in feite nog steeds onbewust invloed op je uitoefenen, niet om je tegen te houden, maar om je te beschermen, terwijl dit er toch voor zorgt dat je geen nieuwe stappen gaat zetten?

Bij het Heelhuis Lent hebben wij de Gouden Heelcirkels ‘in het leven geroepen’, om je te helpen bij bepaalde vraagstukken. In een kleien, veilige groep van 4 tot 6 mensen, word je diepgaand geholpen om je belemmeringen aan te kijken en je kracht en talen – ‘het goud in je’- naar boven te halen. Eva Hoogendoorn is degene die deze Cirkels gaat begeleiden.

Eva-Hoogendoorn-rotated

Eva is specialist in het Medicijnwiel dat de inheemse bevolking van Peru (wij noemen hen ten onrechte ‘indianen’) lang geleden al hebben ontwikkeld. Met die kennis en jouw geboortedatum in de hand kan ze het medicijnwiel tekenen en duiden.

Eva geeft vervolgens een ‘reading’ op deze informatie, waardoor er allerlei puzzelstukjes over jouw patronen en belemmeringen voor je op hun plaats kunnen vallen en je daardoor stappen kunt gaan zetten die je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Hoe waardevol zou dat voor je kunnen zijn?

Eva geeft vervolgens een ‘reading’ op deze informatie, waardoor er allerlei puzzelstukjes over jouw patronen en belemmeringen voor je op hun plaats kunnen vallen en je daardoor stappen kunt gaan zetten die je eerder niet voor mogelijk had gehouden. Hoe waardevol zou dat voor je kunnen zijn?

Op zondagmiddag 6 oktober 2024 is er nog plek voor een proefmiddag met Eva. Jouw investering voor deze middag is last minute € 39,00.

Gedurende een hele middag krijgen alle aanwezigen een persoonlijke reading, met zeer waardevolle informatie over jezelf, waar je heel veel aan kunt hebben. Niet alleen voor jezelf maar ook door getuige te zijn van de readingen van anderen kun je er ontzettend veel uithalen. Kortom: een zeer welbestede zondagmiddag, die 6e oktober!